zaterdag 7 mei 2011

Je Natuurlijke Vetverbranding Versnellen

Wil je zo snel mogelijk vet verbranden? Een van de dingen waar je dan aan moet werken is het verhogen van de natuurlijke vetverbranding van je lichaam. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je lichaam sneller vet gaat verbranden.

We hebben het hier niet over een speciaal dieet of voedingssupplementen maar over veranderingen in je levensstijl die zorgen voor blijvende resultaten. Door een vaste gewoonte te maken van deze simpele dingen zul je het natuurlijke vermogen van je lichaam om vet te verbranden aanzienlijk versnellen.

Zorg voor voldoende slaap

Een van de dingen die je kunt doen als je je vetverbranding wilt versnellen, is zorgen voor voldoende slaap. Uit onderzoek is gebleken dat te weinig slaap zorgt voor een groter hongergevoel gedurende de volgende dag. Dit komt door een verstoring van het evenwicht tussen twee bij de eetlust betrokken hormonen, ghreline en leptine.

Hoeveel slaap heb je nodig? Het beste is tussen de 7,5 en de 8 uur slaap per nacht.

Eet meer eiwitten

Het tweede dat je kunt doen om de natuurlijke vetverbranding van je lichaam te verbeteren is zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten verhogen je stofwisseling. Dit komt doordat het je lichaam veel energie kost om ze te verteren. Doordat eiwitten langzaam verteerd worden zorgt het eten van eiwitrijk voedsel er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Ze werken dus honger onderdrukkend.

Eiwitten zijn ook een belangrijke bouwstof voor je spieren. Spieren spelen een belangrijke rol in je russtofwisseling. Hoe meer spiermassa je hebt hoe meer vet je verbrandt, ook in rust. Door te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt blijft je spiermassa behouden.

Tot eiwitrijk voedsel behoren onder andere vlees, vis, eieren, noten, peulvruchten en melkproducten.

Doe aan krachttraining

Zoals je hebt gezien, speelt spiermassa een belangrijke rol bij de vetverbranding. Het vergroten van je spiermassa kan je ruststofwisseling aanmerkelijk versnellen. Het in stand houden van spieren kost je lichaam veel energie. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie het je lichaam dus kost om deze spieren in stand te houden.

Veel mensen denken dat ze alleen met cardio vet kunnen verbranden. Met cardio training verbrandt je inderdaad calorieën, echter alleen tijdens de training. Een intensieve krachttraining zorgt zelfs uren na de training voor een aanzienlijke verhoging (tot 60%) van je vetverbranding.

Een effectieve manier om krachttraining en cardio te combineren is kettlebell training.

Wil je nu voor eens en altijd van dat overtollige vet af? Ontdek dan de gezonde gewoontes die jou zullen helpen om een strak en gezond lichaam te krijgen en dit voor de rest van je leven te behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten